Tavoitteeni

Lähdin ehdolle kuntavaaleissa monesta syystä. Ensimmäinen on varmasti kaikille jo selvä: haluan vaikuttaa lähiympäristööni ja tehdä kotipaikkakunnastani viihtyisän ja kaikille hyvän asuinpaikan valtuustossa vaikuttamalla.

Mutta muitakin syitä ehdokkaaksi lähtöön löytyy. Toisena tavoitteenani on tutustua ja sitoutua Outokumpuun paikkakuntana vaalien kautta monipuolisemmin kuin arjessa muuten tekisin. Tiedonhankinta, uusiin ihmisiin tutustuminen ja omien kantojen vahvistaminen vaalityön kautta antaa paljon vaikka jäisinkin valittujen ulkopuolelle näissä vaaleissa. Aiemmin olen ollut outokumpulainen opiskelija, ja suhde kaupunkiin on muodostunut oppilaitoksen kautta. Sen jälkeen Outokummun merkitys rakentui kumppanini kautta, sillä hän on täältä kotoisin. Nyt, tänne asetuttuani haluan muodostaa kotipaikkakuntaan oman suhteeni ja paikallispolitiikassa aktivoituminen on oiva keino tehdä tätä. Olen motivoitunut oppimaan Outokummusta ja kuntapolitiikasta, ja siksi innoissani vaalikevättä jo kuumottelen.

Kolmantena tavoitteena vaaleissa minulla on nostaa paikalliseen poliittiseen keskusteluun uusia, minulle tärkeitä aiheita ja näkökulmia. Ympäristöpolitiikasta puhutaan täällä ääneen aika vähän. Ammattiopiskelijoiden asemasta kaupunkilaisina harvemmin keskustellaan. Muuttovetovoima nähdään työpaikkojen ja yritysystävällisyyden läpi, mutta tunnevetovoimasta ja muun muassa alueen maisemallisesta viihtyvyydestä puhutaan vähemmän. Näitä keskusteluja koetan herätellä vaaleissa, ja jos jollekulle herää ansiostani jokin uusi ajatus, olen saavuttanut yhden tavoitteistani.

Jos haluat auttaa minua näiden tavoitteiden saavuttamisessa, voit kertoa ehdokkuudestani eteenpäin tai osallistua kampanjaan lahjoittamalla. Pienikin summa auttaa nostamaan ajatuksiani esille somessa.