pohdintaa puolueen valinnasta

Ehdokkaaksi lähtemisen myötä olen ollut uuden äärellä, kun puoluevalintaani on pyydetty perustelemaan. Vastaus on ollut usein aika ontuva, koska olen vilpittömästi yllättynyt kysymyksestä – puoluevalinta tuntui itselleni niin ilmiselvältä, että kuvittelin sen loistavan myös läpi jo ennen vaaleihin lähtöä. Muistaakseni ensimmäiset perustelut, joita olen antanut, olivat luokkaa ”vasemmisto vaan on mun puolue”. Ei tullut kovin vakuuttava olo kun sanoi noin 😅🤦🏻‍♀️

Tosiasiassa matka vasemmistoliiton jäseneksi on alkanut jo teininä, kun liityin eläinoikeusjärjestö Animaliaan. Eläinten oikeuksien puolustaminen tuntui tärkeältä: tajusin, että ihmisen tehtävänä on pitää niiden puolta, jotka eivät siihen itse kykene. Silloin Animaliassa kampanjoitiin muun muassa mäkkärin ”Syökää kanaa!” -mainoskamppista vastaan sloganilla ”Syökää porkKanaa!” ja levitettiin tietoa tehotuotetun lihan ongelmista. Broilerin tehotuotanto oli yläasteikäiselle minulle aivan käsittämätön vääryys, ja niin ajattelen vieläkin. Silloin alkoi pikku hiljaa karttua käsitys yhdistys- ja järjestömaailmasta, erilaisista ihmistenvälisistä yhteenliittymistä, joiden toimintaa ajavat yhteiset tavoitteet ja toiveet paremmasta maailmasta. Vasemmistonuoriin liityin muistaakseni muutamaa vuotta myöhemmin lukioikäisenä, kun Maailma kylässä -festivaalilla tuli vastaan koju, jonka sisällöt puhuttelivat. En kuitenkaan aktivoitunut järjestössä koskaan rivijäsenyyttä enempää, koska muut mielenkiinnon kohteet veivät huomion. Vähitellen puoluetta seuraamalla syntyi luottamus, että vasemmistoliikkeessä on voimaa ja hyvää tahtoa, jota haluan nyt ehdokkaana kannattaa.

Vasemmistoliiton periaateohjelman ensimmäinen lause kuuluu näin:
”Vasemmiston tavoitteena on vapauttaa ihmiskunta sodasta, sorrosta, puutteesta ja eriarvoisuudesta.”

Tuon tavoitteen olen valmis allekirjoittamaan, ja sitä tarkoitan sanomalla, että vasemmisto on mulle oikea puolue. Tavoite on valtava, mutta niin on myös tahto mennä sitä kohti. Ajattelen, että vasemmiston ehdokkaana voin luottaa siihen, että porukka, johon kuulun, pitää pienemmän puolta, ei jätä ketään yksin, ja perustaa toimintansa tasa-arvoon.